Ministarka Marić ugostila Križaja

Podeli:
Alisa Marić, ministar omladine i sporta Srbije, sastala se sa proslavljenim jugoslovenskim smučarom Bojanom Križajem. Na sastanku je Alisa Marić upoznala bivšeg smučarskog šampiona, koji je sada ambasador ovog sporta sa aktivnostima i programima koje ministarstvo, u saradnji sa Smučarskim savezom Srbije , sprovodi u cilju popularizacije i omasovljenja smučanja.

– Vaše iskustvo i saveti biće nam korsini jer želimo da unapredimo smučanje u Srbiji. Ministarstvo omladine i sporta Srbije, u okviru budžeta, pomaže smučarskom sportu, a na listi stependista je i dosta takmičara iz smučanja. Ulažemo napore kako bismo smučanje vratili na nivo iz nekadašnje Jugoslavije – istakla je Alisa Marić.

Bojan Križaj je, između ostalog, pohvalio razvoj Kopaonika kao značajnog smučarskog centra u regionu:

– Mnogo ste dobrog uradili na Kopaoniku u odnosu na prošli put kada sam bio ovde. Mislim da je Srbija, sa kapacitetima koje ima, dobro potencijalno tržište za ski – turizam, pa i za vrhunski sport – poručio je Križaj i preneo ministarki da su slovenačke kompanije zainteresovane da ulažu u razvoj smučanja u Srbiji.

(Foto: MN Press)

Author: Sportal.rs