Bošković-Nađ i Čefi se radovali na Adi

Na golf terenima na Adi Ciganliji uspešno je završen i drugi „GK Sava Challenge“ turnir u organizaciji Golf kluba Sava.

Ovaj turnir bio je specifičan po tome što su sve tri kategorije takmičile zajedno, a učestvovalo je ukupno 44 golfera. Igralo se po Stejblford neto sistemu, dok je konačni pobednik bio određen na osnovu najboljeg bruto rezultata.

Prvi „GK Sava Challenge“ turnir održan je u septembru prošle godine, a na ovom, drugom, izdanju, ukupni pobednik bio je Piter Čefi, sa 28 bruto i 40 neto poena. Čefi je inače bio najuspešniji i na nedavnom Memorijalu Knez Pavle.

U A kategoriji (hendikep do 18) trijumfovao je Vladimir Gajić sa 35 neto poena. U B kategoriji (HCP 18, 1-36) najbolji je bio Slobodan Petrović sa 40 poena, dok je u C kategoriji (HCP 36, 1-54) pobedu ostvario Srđan Vučićević (41 poen).

Naredni „GK Sava Challenge“ turnir, na terenu GK Beograd, biće održan prvog septembra.

Uigrani tandem Branimir Bošković – Jožef Nađ ostvario je pobedu u izuzetno neizvesnom takmičenju, trećem po redu „Frikom skremblu“ koji je održan na terenima „Golf kluba Beograd“ na Adi Ciganliji. Ovaj par ostvario je rezultat od 49 neto poena.

Skrembl turnir je takmičenje golf parova, gde se posle svakog izvedenog udarca nastavlja sa boljom lopticom, što daje mogućnost igračima da više rizikuju, a samim tim i da ostvaruju bolje rezultate. Upravo iz tog razloga, za „Frikom skrembl“ je vladalo veliko interesovanje. Ograničeni broj učesnika bio 44 ili 22 para, a priliku da neko kojim slučajem otkaže učešće, čekalo je još bar toliko.

Drugu poziciju zauzeo je perspektivni tandem Sergej Stojiljković – Luka Jovanović koji su takmičenje završili sa 48 poena. Isti broj poena, ali sa većim igračkim hendikepom imali su Miloš Đurković i Dejan Tešić, koji su na kraju bili trećeplasirani.

Pojedinačne nagrade dobili su Korina Kimel i Aleksandar Stojiljković koji su izveli najduže udarce, dok je Dušan Košutić imao udarac iz prve najbliži rupi.

Naredne nedelje igra se najbitnije takmičenje u ovom delu sezone. U ponedeljak i utorak na programu je sedmo juniorsko nacionalno prvenstvo Srbije u golfu, dok će se seniori od četvrtka do nedelje dvanaesti put boriti za titulu najboljeg srpskog golfera.

Author: SEM