Borković briljirao u kvalifikacijama

Podeli:

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković briljirao je u kvalifikacijama za prvu ovosezonsku trku u WTCC. Borković je u svom debitantnskom nastupu na stazi Mulaj el Hasan u Maroku kroz sve tri deonice kvalifikacija (Q1, Q2 i Q3) vozio sve sigurnije, ali ga je prerani izlazak na stazu u finišu kvalifikacija onemogućio da popravi plasman.

Tako će na obe trke u nedelju startovati sa 5. pozicije, što mu je automatski donelo i prvi bod u šampionatu.- Nisam mogao da poželim bolji početak sezone. Nadam se da će mi dobri rezultati u kvalifikacijama dati još veći podstrek za nedeljne trke. Uprkos nekim nedostacima koje ispravljamo u hodu, prezadovoljan sam svojim Šervolet Kruz #98 automobilom i svojom vožnjom – rekao je Borković posle subotnjih kvalifikacija u Marakešu.
Prema očekivanjima, u kvalifikacijama su dominirali vozači Sitroen-a, pa će s pol-pozicije startovati Hose Marija Lopes (Argentina), ispred aktuelnog svetskog šampiona Ivana Milera (Francuska) i devetostrukog svetskog prvaka u WRC Sebastijana Leba. Četvrto mesto u kvalifikacijama pripalo je Tomu Čiltonu u Šervolet Kruzu.Trke su na programu u nedelju od 17.00 i 18.00 uz direktan prenos na Eurosport-u, koji je i organizator trka.

(Beta/Milos Miskov)

Author: Sportal.rs