Bolt: Anti-doping agencija šalje lošu poruku

Podeli:

Jusein Bolt, atletičar sa Jamajke, rekao je da veruje da Anti-doping agencija šalje lošu poruku. Naime, najbrži čovek na svetu se ne slaže sa odlukom da se Tajsonu Geju, američkom atletičaru dozvoli posle samo godinu dana suspenzije, da nastupa na takmičenjima.

– Nisam naročito srećan sa situacijom koja se desila. Asafa Pauel je dobio zabranu od 18 meseci, dok je Tajson Gej dobio zabranu od jedne godine jer je sarađivao. Mislim da se na taj način šalje loša poruka – možete da se dopingujete, ali ako sarađujete sa nama, mi ćemo vam smanjiti kaznu – rekao je Bolt, a prenosi Gardijan.

Amerikanac Tajson Gej vratio se na stazu u julu ove godine, kada je osvojio drugo mesto na mitingu u Luzijani. Gej je pretrčao 100 metara za 9.93 sekunde. Brži od njega bio je Johan Blejk sa 9.69. 

Svetska Anti-doping agencija, kao i Svetska atletska federacija (IAAF) prihvatile su odluku da se Geju dozvoli da se takmiči nakon godinu dana suspenzije.

– Mislim da to nije pravi način jer se tako šalje poruka ljudima da je to izlaz. Pored toga, ide se i protiv sistema. Moje mišljenje je da IAAF nije dobro postupila – zaključio je Bolt.

Da podsetimo, Gej je suspendovan u junu prošle godine jer je otrkiveno da je koristio anablički steriod, dok je Asafa Pauel suspendovan jer je bio pozitivan na zabranjenu supstancu oksilofrin. 
Odluku o smanjenu kazni doneo je Sud za Sportsku Arbitražu

Pročitajte više: http://sportal.rs/news.php?news=129432Odluku o smanjenu kazni doneo je Sud za Sportsku Arbitražu

Pročitajte više: http://sportal.rs/news.php?news=129432
(Tekst: Irina Pokrajac, Fot Beta/AP/David J. Phillip, File)

Author: Sportal.rs