MEJVEDER: Pakjao je kukavica, nema revanša!

Pošlo je izvesno vreme od meča stoleća. Flojd Mejveder je  na poene pobedio Manua Pakjaa. Odmah posle meča usledile su prilično korektne izjeve, a oba borca su stoički podneli kritike da nisu mnogo toga pokazali u meču u kojem su podelili više od 300 miliona dolara. Kako je vreme odmicalo, izjave koje su davali Filipinac i Amerikanac su najavljivale revanš.

Oglasili su su i mnogi poznavaoci boksa koji su tvrdili da su Manu i Flojd zlatne koke koje organizatori bokserskih mečeva neće tako lako pusiti da bar još jednom ne ukrste koplja.

Na ruku ovim stavovima išao je Manu Pakjao. Odmah po povratku u domovinu je poručio da je imao problema zbog povrede ramena. Naglasio je da je i pored toga nakon odgledanog meča uveren da su sudije napravile veliku grešku, da su loše bodovale meč i da je u stvari on trebalo da pobedi. Usledila je operacija povređenog ramena zbog koje će Manu morati da puzira od osam meseci do godinu dana.

Izjave sjajnog Filipnca izazvale su erupciju besa kod Flojda Mejvedera koji  u profesionalnoj karijeri nije osetio gorčinu poraza. Ponosi se skorom 48-0.

„Muka mi je od izgovora i izgovara koje Pakjao pronalazi svaki dan. Svi koji su gledali meč videli su da je udarao snažno i brzo. Ništa ga nije bolelo. On je obična kukavica. Iskreno, mislio sam posle prvog duela da mu pružim priliku za revanš jer sam ga poštovao i cenio. Posle svega što je pričao pao je u mojim očima i revanša neše biti“, poručio je Mejveder.

Da li je Flojd odlučan da ostane pri ovom stavu ili se polako ali sigurno zakuvava atmosfera kako bi se u bliskoj budućnosti organizovao „meč stoleća 2“ ostaje da vidi.

Author: Svetozar Janičić