Oti hoće u London!

Naturalizovana Slovenka, atletičarka poznata dok je trčala za Jamajku, 51-godišnja Merlin Oti ne prestaje da iznenađuje sportskim dostignućima. Odavno u šestoj deceniji ne prestaje da trenira i sada planira da učestvuje na Olimpijskim igrama u Londonu.

Trostruka svetska šampionka i vlasnica devet olimpijskih medalja, istina, trči sve slabije, ali je to ne brine jer i pored godina u Sloveniji nema „četvrte“ za štafeti 4×100 metara. Otijeva je odavno najstarija sprintašica koja se pojavila na Evropskom prvenstvu, a sadašnjih 12.07 sekundi na 100m joj ne daje prava ni da se nada startu na najkraćoj i najatraktivnijoj deonici.

– Mislim da ću, kako sezona odmiče, biti sve brža i brža – rekla je Merlin i dodala: – Trčaću dok god budem mogla, odnosno dok se u Sloveniji ne pojave četiri brže atletičarke od mene.

Prve Igre na kojima je trčala Otijeva su one iz 1980. iz Moskve! Ipak, propustila je Peking. U Atlanti je uzela dva srebra, jedno je iz Sidneja. Šest preostalih medalju su bronzanog sjaja.

Author: Sportal