SAVIĆ: Popeli se na krov sveta i svima na glavu!

Podeli:
Selektor Srbije Dejan Savić rekao je danas da je vaterpolo reprezentacija zahvaljujući sjajnoj atmosferi u ekipi osvojila Svetsko prvenstvo u Kazanju.

Zacrtali smo svoje ciljeve ovog leta, a to je bila viza za Olimpijske igre. Na SP smo otišli bez pritiska, ali sa željom da ostvarimo rezultat i osvojimo medalju. Ta medalja je zlatna. To je veliki uspeh. Tek sada sa ovim rezultatom smo uspeli da se popnemo na vrh sveta, a i svima na krov glave u svetu vaterpola„, rekao je Savić novinarima na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.

Ovi momci su sjajni ljudi. Ovi momci su dobri ljudi i sjajni sportisti i možete ih kritikovati, ali se oni izvuku iz svake situacije. Imaju neverovatnu atmosferu i gaje prijateljstva, a to je možda i tajna uspeha„, dodao je on.

Vaterpolo reprezentacija Srbije sinoć je u finalu SP u Kazanju pobedila Hrvatsku sa 11:4.

Kapiten reprezentacije Živko Gocić rekao je da je osvajanje zlatne medalje „šlag na torti“.

„Osvojili smo sve što se moglo osvojiti. Iako smo ispunili naš cilj pre ovog prvenstva, ambicije nisu bile smanjene. Ovo je sjajan rezultat. Ostalo je da samo košarkaši osvoje medalju i onda ćemo biti apsolutni vladari sveta. Srećan sam i ponosan što sam deo ove ekipe„, rekao Gocić.

Najbolji vaterpolista na Svetskom prvenstvu Andrija Prlainović ocenio je da je međusobna povezanost igrača i homogenost ekipe donela rezultate u vaterpolu u poslednje dve godine.

Srećan sam što smo se vratili sa najsjajnijim odličjem. Sinoć smo nešto razgovarali i shvatili smo da nikada nije bila ovakva homogenost tima i povezanost. Sjajna je saradnja ekipe. Predosećao sam da ćemo da zablistamo na SP. Nije bilo lako posle Barselone, bilo je teških situacija… U polufinalu i finalu pokazali smo neverovatnu igru i da možemo da ispunimo sva očekivanja. Došli smo do nivoa da ne možemo da izgubimo. To su bile nesvakidašnje pobede. Srbija je u poslednje dve godine osvojila sve što se moglo osvojiti. Moramo da budemo ponosni i srećni„, rekao je Prlainović.

Doček vaterpolista biće organizovan večeras u 20.00 u Beogradu, ispred Skupštine Srbije.

Author: Beta