Ilić u Moskvi sticao veliko iskustvo

Najbolji srpski golfer Čedomir Ilić završio je takmičenje na Rusija openu u Moskvi prepun utisaka. Iako nije prošao kat posle dva dana, za Ilića i srpski golf ovaj nastup predstavlja veliki uspeh, s obzirom da je bio prvi Srbin koji se našao na jednom turniru Evropskog tura.

Ilić je u Moskvu došao zahvaljujući posebnoj pozivnici koju je dobio kao osvajač amaterskog prvenstva Rusije.

-Iskustvo koje sam stekao bilo je savršeno. Nisam imao rezultat kakav sam očekivao, ali mislim da sam igrao u dobroj formi. Postoje sitnice na kojima moram da radim, ali sve u svemu, osećam se spremnim za takmičenje u ovakvoj konkurenciji – rekao je Ilić.

Pobedu u Moskvi na Rusija openu ostvario je engleski golfer Li Slateri, koji je imao rezultat od -15, pa mu je pripala nagrada od 166.660 evra. Drugu poziciji zauzeo je Argentinac Estanislao Goja sa -14, a treći je sa -13 bio još jedan Englez Dejvid Horsi, koji je u Moskvi slavio 2014. godine.

Ilić ističe da je bez straha otišao na ovaj turnir, na kojem je ostvario rezultat +9, kao i da je stekao neprocenjivo iskustvo u jakoj konkurenciji. Interesantno je da je Srbin imao bolji rezultat od bivšeg teniskog šampiona, koji je ozbiljno ušao u profesionalne golf vode Jevgenija Kafeljnikova. Osvajač Rolan Garosa, Australija opena i zlatne olimpijske medalje u tenisu, koji ima veliku želju da u Riju prestavlja Rusiju u golfu, takmičenje u Skolkovo golf klubu završio je sa +12.

-Nisam imao toliko treme koliko sam mislio da ću imati. Ujutro sam se dobro spremio, osećao sam se dobro pre igre i bio sam mentalno spreman. Konkurencija je najjača u kojoj sam ikada igrao. Upoznao sam neke iskusnije igrače, koji su mi dali smernice kako da u ovako jakoj konkurenciji odigram svoju igru – rekao je Ilić.

Posle povratka iz Moskve, Ilić će se posvetiti kvalifikacijama za Evropski tur sekcije B, koje će se krajem meseca održati u Austriji u Ebrajhsdorfu.

Author: BJ