Da Ada i u 2016. godini bude prava golf oaza

Srpski golf imao je iza sebe uspešnu 2015. godinu u kojoj je ovaj sport nastavio da se razvija i da privlači sve veći broj ljudi. Veliku ulogu u promociji golfa imao je i Golf klub Beograd, a predsednica Kluba, Dragica Pilipović – Čefi, sumirala je svoje utiske za prethodnu godinu.


-Mi se bavimo amatersko rekreativnim golfom i sa zadovoljstvom mogu da primetim da smo godinama unazad pravili velike korake u popularizaciji i omasovljivanju golfa u Beogradu. Mislim da je prethodna sezona donela dosta pomaka kako u organizacionom smislu, tako i u takmičarskom. Naš klub je baza mladih golf talenata i sa zadovoljstvom smo domaćini svih nacionalnih takmičenja u Srbiji. Iako imamo igralište sa 9 polja, organizovali smo brojne različite turnire, juniorske kampove za najmlađe, uz širok izbor prateće ponude. To je brojka vredna pohvale. Ada je čarobna sama po sebi i ona je simbol sporta u Beogradu, dok golf klub u ovom okruženju predstavlja golf oazu u ovom gradu – rekla je Pilipović – Čefi.Predsednica GK Beograd ističe da je velika želja da se golf tereni na Adi Ciganliji prošire na 18 rupa.


-Naš plan je razvoj ovog jedinstvenog i najmasovnijeg individualnog sporta na svetu. Susrećemo se sa problemom prostora i primarni plan je proširenje golf igrališta na Adi. Intenzivno radimo i pokušavamo da dobijemo razumevanje i saradnju svih nadležnih organa kako bi novim mališanima, pružili mogućnost treniranja na “pravom” igralištu – kaže Pilipović – Čefi.
Naredne sezone, Golf klub Beograd će ponovo biti organizator brojnih turnira.-2016. je igračka godina. Bićemo domaćini Internacionalnog i Nacionalnog golf prvenstva, Srpskog juniorskog tura, klupskih turnira, klupske lige, koja će imati tri serijala: proleće, leto i jesen. Planiramo da održimo nekoliko juniorskih kampova za mališane koji vredno treniraju u osnovnim školama u Beogradu. Nadamo se lepom vremenu da bi utisak bio kompletan i da bi mi ispunili očekivanja naših članova – rekla je Pilipović – Čefi.
Predsednica Golf kluba Beograd imala je i novogodišnju poruku za sve sportiste.-Iskoristila bih priliku da poželim svima srećnu i uspešnu 2016. godinu. Kao rukovodilac ovog kluba obećavam da ću se truditi da sa svojim timom učinim da 2016. godina bude godina uspeha u Golf klubu Beograd. Svi zainteresovani mogu da počnu da se bave golfom već prvih dana Nove godine, tu smo za vas –  zaključila je Pilipović – Čefi.

Author: SEM