Dva zlata za Petrova u Hrvatskoj

FOTO: SSS

Strelci nekoliko srpskih klubova su i ove godine učestvovali na „Salona kupu“ u Solinu kraj Splita u Hrvatskoj. Po tradiciji osvojili su veliki broj medalja.

Ove godine, stigli su do 13 odličja, od toga šest zlatnih, na turniru koji je okupio veliki broj strelaca iz Hrvatske i okolnih zemalja – Srbije, Crne Gore, BiH, Slovenije, ali i Češke.

povezane vesti

Najuspešniji naš takmičar je bio Duško Petrov, strelac Kikinde, koji je i prvog i drugog dana osvojio zlato vazdušnim pištoljem. Oba puta rival u meču za zlato bio mu je i kolega iz reprezentacije Damir Mikec (Policajac). U oba duela Petrov je olimpijskog vicešampiona savladao sa 16:12 u poenima.

Sem Mikeca i Petrova, po dve medalje osvojili su Andrea Arsović (Partizan) i Milutin Stefanović („Čika Mata“).

Arsovićeva je prvog dana stigla do srebra vazdušnom puškom, posle poraza od Slovenke Žive Dvoršak u izjednačenom duelu za zlato (15:17). Dan kasnije iste rivalke su se ponovo sastale u meču za prvo mesto. Ponovo je to bila trka rame uz rame i posle 15.serije rezultat je bio nerešen 15:15. Međutim, ovaj put, Arsovićeva je bila preciznija 16. hicem, slavila trijumf 17:15 i osvojila zlato.

Milutin Stefanović („Čika Mata“) je na startu turnira osvojio srebro vazdušnom puškom. U duelu za zlato od našeg reprezentativca za nijansu je bio precizniji Hrvat Petar Gorša (16:14). Drugog dana, Stefanović je došao do bronzane medalje.

 

Komentari

Vaš komentar