Gradonačelnica Pariza želi Ruse na OI

REUTERS/Sarah Meyssonnier

Gradonačelnica Pariza, 63-godišnja An Idalgo, izjavila je kako želi da vidi ruske sportiste na Olimpijskim igrama 2024. godine u glavnom gradu Francuske, ali pod neutralnom zastavom.

Idalgo se nadovezala na izjave ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog koji je zatražio od odgovornih ljudi da se ruskim sportistima zabrani učešće na Igrama u Parizu, zbog ruske invazije koja traje na njegovu zemlju.

povezane vesti

Međunarodni olimpijski komitet je naknadno naveo kako nijednom sportisti, bez obzira na nacionalnost, ne bi trebalo zabraniti učešće na najvećoj smotri svetskog sporta.

„Olimpijske igre su trenutak koji pripada sportistima i mislim da nikome ne bi smeli da ga oduzmemo. Zalagaću se za učešće ruskih sportista, ali pod neutralnom zastavom“ rekla je Idalgo i dodala

„Nadam se i verujem kako rata više neće biti kada se budu održavale Igre u Parizu. Posle svega što prolazimo poslednjih godina, kako zbog rata tako i zbog pandemije koronavirusa, verujem da ćemo se tada sa velikom zadovoljstvom okupiti isključivo oko sporta“

Komentari

Vaš komentar