Nastavljene Sportske igre mladih

Podeli:
SIM Srbije
SIM Srbije

Karavan Dunav osiguranje Sportskih igara mladih nastavio je put po Srbiji, a posle Priboja, Zlatibora i Nove Varoši na red su došli Arilje i Šabac.

Na otvorenim terenima u Latvici mladi sportisti iz Arilja i Požege uživali su u sportovima koje vole. Plamen prijateljstva oduševio je veliki broj dece a sa sportistima su ga upalili predsednik opštine Arilje Predrag Maslar i koordinator za ovaj grad Saša Luković.

U Šapcu je kiša sprečila spektakl na otvorenom, ali ni to nije sprečilo organizatore da u balonu Sportskog centra Feniks, naprave sjajno otvaranje. Mladi sportisti iz Šapca, Mitrovice, Uba i Loznice uživali su u ceremoniji otvaranja, kada je u stilu olimpijskih igara u halu uneta baklja i upaljen plamen prijateljstva. Igre su otvorili nekadašnji golman reprezentacije Srbije Bojan Jorgačević, predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić i načelnik Mačvanskog okruga Vladan Krasavac. Takmičenja u malom fudbalu, igri između dve vatre i atletici održana su uz maksimalno poštovanje epidemioloških mera u borbi protiv korona virusa koje su propisali lokalni Krizni štab i Vlada Srbije.

U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije. U Srbiji se održavaju osmu godinu za redom, a ove godine u Splitu na Međunardonom finalu biće proslavljen jubilej, 25 godina od osnivanja ove manifestacije, koju deca zaista obožavaju i koja se sprovodi u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovine. Učešće za svu decu koja se prijave je apsolutno besplatno.

Komentari

Vaš komentar