POI (Q): Luka Bakić u četvrtfinalu, Tokio sve bliži

Luka Bakić Paraolimpijske igre - stoni tenis
Foto: POKCG

Luka Bakić se bori na Viner turniru u Laškom za mesto na Paraolimpijskim igrama - stoni tenis. Prvi je u grupi, stigao je direktno do četvrtfinala koje je na programu 5. juna.

Povezane vesti

Luka Bakić, plasirao  se u četvrtfinale stonoteniskog  Viner turnira u Laškom, poslednjeg kvalifikacionog turnira za plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju.

Bakić je sa dva trijumfa, kao prvoplasirani u Grupi C, izborio direktan plasman među osam najboljih. Na startu je savladao Šefika Abdulrahmana Hikmata iz Iraka sa 3:1 (6:11, 11:3, 15:13 i 11:8), dok je u drugom kolu slavio protiv Brazilca  Klaudija Masada sa 3:0 (11:7,11:4,11:9).

Protivnik Luke Bakića u četvrtfinalnoj rundi biće određen žrebom, nakon mečeva osmine finala, koji su na programu 4. juna. Bakića još tri pobede dele od plasmana na Paraolimpijske igre, a odmah treba naglasiti da postoje realni izgledi da Bakić dobije i specijalnu pozivnicu, kako bi Crna Gora učestvovala i u ekipnoj konkurenciji jer je Filip Radović već obezbedio mesto na Igrama u Japanu.

Manje uspeha imala je Slobodanka Gurešić koja je na startu Grupe A, poražena od Slovenke Andreje Dolinar sa 3:0 (11:6, 13:11 i 11: 9). U grupi je još očekuju mečevi protiv Jordanke Faten Elelimat i Pi-Čun Lu iz Tajpeha.

Podsećanja radi, Luka Bakić će za sigurno mesto na Paraolimpijskim igrama u Japanu, morati da osvoji zlatnu medalju.

Komentari

Vaš komentar