Slavlje Petrova i Zorane Arunović na Vojvodina kupu

FOTO: SSS

Reprezentativci Srbije Zorana Arunović (Olimpik 011) i Duško Petrov (Kikinda) opravdali su uloge favorita u takmičenjima vazdušnim pištoljem na Vojvodina kupu.

Arunovićeva je bila najpreciznija i u kvalifikacijama i u prvoj fazi finala, a u meču za zlato joj je, prema očekivanju, rivalka bila koleginica iz reprezentacije Brankica Zarić (Novi Sad 1790).

povezane vesti

Međutim, mnogo neizvesnosti u meču za zlato nije bilo. Najbolji ženski strelac Srbije 2022. Zorana Arunović je ubedljivo pobedila – 17:1.

Duško Petrov je, poput Arunovićeve, do finala došao kao najbolji u kvalifikacijama. U prvoj fazi finala je daleko odskočio od rivala. Za zlato se borio sa pobednikom u juniorskoj konkurenciji Markom Ninkovićem (Pančevo 1813). Nije bilo iznenađenja u duelu za najsjajnije odličje.

Petrov je do prve pozicije došao trijumfom od 16:4, a Ninković se zadovoljio srebrom. Treći je bio Vladimir Ćurčin (Akademac).

Petrov je na ovogodišnjem Vojvodina kupu osvojio dva zlata, jer prvog dana je u paru sa Brankicom Zarić trijumfovao u nadmetanju miks timova pištoljem.

Komentari

Vaš komentar