SrpskI sekstet strelaca u Kairu

foto: ISSF

Srpska streljačka reprezentacija otputovala je u Kairo na Kup predsednika ISSF, takmičenje koje je od prošle godine svojevrsna zamena za nekadašnje finale Svetskog kupa.

Na Kup predsednika se plasiralo čak šestoro srpskih strelaca, što je još jedna potvrda uspešne sezone. Našu zemlju će u Kairu predstavljati Damir Mikec, Zorana Arunović (oboje vazdušni pištolj), Teodora Vukojević, Lazar Kovačević, Milutin Stefanović (svi vazdušna puška) i Milenko Sebić (MK puška trostav).

povezane vesti

Olimpijski vicešampion Damir Mikec je sezonu završio na prvom mestu rang liste za vazdušni pištolj. Zorana Arunović, osvajač bronze na SP,  je drugoplasirana na listi najboljih takmičarki vazdušnim pištoljem.

Među deset najboljih su i Teodora Vukojević, evropska prvakinja vazdušnom puškom (sedmo mesto) i Lazar Kovačević (deseto mesto vazdušna puška). Milenko Sebić je na 11.mestu liste za malokalibarsku pušku trostav.

Milutin Stefanović je na 13.poziciji vazdušnom puškom ali on je naknadno dobio pozivnicu, posle odustajanja jednog od takmičara bolje plasiranih od njega.

„Plasman šestoro naših strelaca među 12 najboljih je već uspeh sam po sebi, ali, kao i obično, ambicije našeg reprezentacije su uvek visoke. Nadamo se i verujemo da će se naši predstavnici boriti i za medalje“ prokomentarisao je Dragan Marković, sportski direktor Streljačkog saveza Srbije.

U stručnom štabu Srbije u Kairu biće Stevan Pletikosić, Jelena Arunović i Goran Mikec.

Komentari

Vaš komentar