Svetski rekord Gracije Stjepčevića

Podeli:
privatna arhiva

Najveća nada crnogorskog boćanja i jedan od najvećih talenata planete, Gracija Stjepčević iz Tivta, postavio je novi svetski rekord u konkurenciji za igrače do 18 i 23 godine, u disciplini precizno izbijanje.

Mladi Tivćanin (17 godina) koji je trenutno brani boje Hajduka iz Dubrovnika, a nastupa na dvojnoj registraciji i za trećeligaša, ekipu Sokol iz Dubrovnika, na utakmici protiv Ploča je sa 34 poena od maksimalnih 37 koji se mogu ostvariti u disciplini precizno izbijanje, ostvario ovaj neverovatan rezultat.

Gracija je imao samo jedan promašaj iz 11 različitih pozicija koje se gađaju u ovoj disciplini, pa je oborio svetski rekord, ponovo potvrdio da je pred njim svetla budućnost.

Gracija Stjepčević uskoro završava šampionat u Hrvatskoj, a zatim se vraća u Tivat, gde će zadužiti opremu Palme, koja će nastojati da posle tri godine, ponovo stigne do titule, koja je trenutno u vlasništvu ekipe Maine iz Budve.

“Izuzuzetno sam srećan. Međutim, svi koji me poznaju, vrlo dobro znaju da će ostvareni rekord biti stimulans za još jači i predaniji rad. Boćanje sam zavoleo gledajući Miroslava Petkovića, jednog najtrofejnijih sportista Crne Gore, te jednog od najboljih boćara planete, koji je tokom karijere koja još uvek traje, osvojio sve što se može osvojiti. Imam čast i privilegiju da treniram i igram zajedno sa njim. Svaki dan upijam lekcije koje dobijam, a Miro je i selektor mlađih selekcija Crne Gore. Nepotrebno je trošiti reči koliko mladim igračima znači kada uz sebe na velikim takmičenjima, imamo podršku trenera i igrača koji spada u sam krem svetskog boćanja”, naglasio je za Sport Klub, Gracija Stjepčević.

U sklopu kluba Palma iz Tivta, čije će boje u narednoj sezoni ponovo braniti Miroslav Petković i Gracija Stjepčević, postoji škola boćanja, koju vodi najtrofejniji crnogorski boćar Miroslav Petković, koja je u poslednjih nekoliko godina iznjedrila veliki broj mladih igrača. Ove godine se školi pomenutog kluba priključio još veći broj dečaka odlučnih u nameri da steknu znanje iz veoma atraktivnog i zahtevnog sporta.

“Radujem se što se vraćam u rodni grad. Nastojaću da dobrim partijama pomognem ekipi Palme u nastojanju da šampionsku titulu vratimo u Tivat. Što se velikih takmičenja, kojih zbog koronavirusa nije bilo u proteklom periodu, sa nestrpljenjem očekujem Petoboj nacija koji će u maju biti organizovan u Tivtu, kao i Svetsko prvenstvo, koje je na programu u septembru, a domaćin planetarne smotre je Francuska”.

Tokom dosadašnje karijere, Gracija Stjepčević je osvojio zlatnu medalju na prestižnom turniru u Monte Karlu, kao i zlatnu medalju na izuzetno kvalitetnom turniru u Sloveniji. Na Svetskom prvenstvu za juniore, Gracija je osvojio šesto mesto, a samo jedna boća ga je delila od plasmana u polufinale koje garantuje medalju, a pruža mogućnost da se nastavi borba za tron.

Prvo veliko iskušenje, Graciju Stjepčevića, selektora Miroslava Petkovića i mlade boćare iz Crne Gore očekuje na Petoboju nacija, na kojem će učestvovati selekcije iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije. Tradicionalno takmičenje će biti organizovano u maju mesecu, a domaćin najboljim mladim boćarima regiona, biće Tivat.

Komentari

Vaš komentar