Roni o šampionu pikada: Tejlor kao Bolt, Džordan, Vuds…

Podeli:
Fil Tejlor pikado Phil Taylor darts
Action Images / Peter Cziborra

Legendarni šampion u snukeru Roni O'Saliven smatra da 16 puta prvak sveta u pikadu Fil Tejlor zaslužuje mesto među najvećim sportskim ikonama svih vremena.

Povezane vesti

Čuveni as u snukeru Englez Roni O’Saliven, koji je i sam jedan od najboljih i najpopularnijih sportista na svetu, u ekskluzivnom intervjuu za Eurosport govorio je o sportskim legendama kojima se divi. Među njima je za mnoge neočekivano svrstao i najvećeg šampiona u pikadu Fila Tejlora.

Ima mnogo sportista kojima se divim. Jedan od njih svakako je Jusein Bolt. Mislim da bi bio prilično kul momak za upoznavanje. Imam veliko poštovanje prema trkačima na duge staze kao što su Kenenisa Bekele, Eliud Kipčoge i Haile Gebrselasije. Tu su naravno i Tajger Vuds, Majkl Džordan, Tajson Fjuri… Ali moram reći da bi u samom vrhu trebalo da bude i Fil Tejlor. Znam da neki ljudi to ne svrstavaju u atletski sport, ali da je Fil Tejlor igrao golf, jurio bi rekord Džeka Nikausa od 18 svetskih titula„, rekao je Roni O’Saliven, već 30 godina u samom vrhu snukera.

Fil Tejlor je u periodu od 1990. do 2013. godine ukupno 16 puta bio šampion u pikadu i smatra se među 10 najvećih britanskih sportista svih vremena.

Komentari

Vaš komentar