Podvig Nikšićana u Roštoku, srebro sija kao zlato

POKCG

Golbal klub Nikšić je kao drugoplasirani završio debitanski nastup u Ligi šampiona. Nikšićki tim poražen je u finalnom meču završnog turnira, od aktuelnog prvaka Evrope, litvanskog Saltinisa rezultatom 8:3.

Izabranici trenera Nikole Čurovića, koji su ove sezone debitovali u Ligi šampiona, plasmanom u finale obezbedili su nastup na klupskom prvenstvu sveta. Takmičenje u Roštoku završili su sa pet trijumfa i tri poraza.

POKCG

Slavili su u grupi protiv domaće Hanze sa 12:7, finskih timova Old Pauera sa 8:7 i Aisti sporta sa 7:4 i portugalskog Andvisa sa 11:6, dok su poraženi od nemačkog Čemnicera sa 15:5 i litvanskog Saltinisa sa 8:5.

U polufinalnom meču, možda jednom od najboljih na turniru, pobedili su nemački Čemnicer 11:9 i revanširali se rivalu za poraz u prvoj fazi takmičenja.

POKCG

Trener Čurović kazao je da zadovoljam ostvarenim rezultatom i ponosan na momke koji su ostvarili veliki uspeh kada je klupski sport u Crnoj Gori u pitanju.

“Smatram da smo na najbolji mogući način promovisali državu i grad Nikšić, na terenu i van njega. Ostvareni rezultat daje nam snagu i uliva dodatni optimizam da u narednom periodu, uz dobar i predan rad, možemo i na reprezentativnom nivou da napravimo sličan rezultat”, rekao je Čurović.

POKCG

Čemnicer, po mnogima i prvi favorit turnira, nastup je završio sa bronzanim odličjem, a u meču za treće mesto pobedio je Old Pauer sa 10:6.

Nikšićki tim u Roštoku nastupao je u sastavu Goran Macanović, Marko Nikolić, Nikola Nikolić, Miloš Ranitović, Mirnes Ramović i Velizar Obradović. Predvodio ih je trener Nikola Čurović, a asistirao mu je Branislav Bulatović.

Komentari

Vaš komentar