Bajls: Ništa ne bih menjala, zdravlje je važnije od medalje

Pojedinačni sportovi 20. avg 202117:45 > 17:501 komentar
Podeli:
Laurence Griffiths/Getty Images

Američka gimnastičarka Simon Bajls prisetila se teških momenata koje je proživela na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali je istakla da ih ni za šta ne bi menjala jer je podstakla ostale sportiste da govore o mentalnom zdravlju.

Najtrofejnija gimnastičarka sveta se u Tokiju povukla tokom timskog finala, a onda je propustila takmičenja u višeboju, preskoku, na dvovisinskom razboju i parteru.

Kako je tada objasnila, želala je da sačuva svoje mentalno zdravlje.

povezane vesti

„Mentalno zdravlje je na prvom mestu. Važnije je od bilo koje medalje koju možete da osvojite“, poručila je Simon.

„Čini mi se da su se možda ispoljile neke stvari koje sam potiskivala prethodnih godina. Telo i um vam govore kada je dosta. Nažalost, meni se to dogodilo u tom trenutku. Naravno da ne bih poželela nikome da mu se to desi. Ali istovremeno, ne bih ništa ni menjala, jer je bilo nešto pozitivno u svemu tome – pružila sam sportistima mogućnost da govore o sebi i svom mentalnom zdravlju i da nauče da sebe treba da stave na prvo mesto. Mislim da je Naomi Osaka primer kako treba postupati“.

Podsećamo, iz istog razloga je Osaka odlučila da ne razgovara sa novinarima tokom Rolan Garosa. Potom se povukla sa grend slema u Parizu, da bi onda preskočila i Vimbldon.

Komentari

Vaš komentar