Kakav žreb: Dve legende na startu u Krusiblu

Ostali sportovi 24. mar. 202114:02 > 14:332 komentara
Podeli:
Stephen Hendry
REUTERS / Action Images / Steven Paston

Jedna od najvećih priča u svetu snukera u tekućoj sezoni svakako je povratak sedmostrukog svetskog šampiona Stivena Hendrija, a legendarni škotski igrač je govorio o svojim šansama na predstojećem Svetskom šampionatu u Šefildu, na kojem će se u prvoj rundi sastati sa još jednom legendom ovog sporta – Džimijem Vajtom.

Hendri se vratio profesionalnom igranju snukera u februaru, a pre toga nije nastupao od 2012. godine. On i Vajt će biti daleko najstariji par prve runde – ukupno imaju 110 godina!

Snuker:

Iskren da budem, ne mislim da sam dovoljno oštar da bih ostvario pobede na SP. Mislim da je ovaj turnir došao prerano za moj povratak. Ipak, nikad se ne zna kako će samopouzdanje funkcionisati ako dobijem par mečeva”, rekao je Stiven Hendri za britanski Jurosport.

Siguran sam da ću pokušai i sledeće godine, pa ćemo videti kako ću proći kada budem imao malo više treninga. Ne zavaravam se da mogu da budem na istom nivou kao igrači koji su sada najbolji. Oni su ipak u zasebnoj klasi. Ja se nadam da ću uživati, pa ću videti kuda će me to odvesti”, rekao je legendarni Škotlanđanin.

Hendri (52) je igrao od 1985. do 2012. godine i univerzalno se smatra jednim od najvećih igrača u istoriji sporta. Sedmostruki je svetski šampion, po čemu je najtrofejniji u modernoj eri.

Tokom devedesetih godina prošlog veka bio je dominantan igrač i u tom periodu je osvojio svih sedam titula šampiona sveta. Bio je najbolji na svetskoj listi od 1990. do 1998. godine. U ovom trenutku samo Roni O Saliven ima više rangirnih titula od njega.
Od povlačenja je najčešće radio kao kometator u britanskim medijima.

Džimi Vajt je jedan od najpopularnijih igrača u istoriji, zbog svog ofanzivnog stila igre zvali su ga “Šampionom naroda”.

Komentari

Vaš komentar