Veliki povratak O Salivena, moćni Tramp razbija legendu

Pojedinačni sportovi 29. apr. 20220:15 > 0:302 komentara
Podeli:
Roni O'Saliven
xMichaelxEdenx ActionPlus11709780 via Guliver Images

Nekada najbolji igrač snukera na svetu Džad Tramp je u vrhunskoj formi – 32-godišnjak iz Bristola vodi sa 7-1 u frejmovima u polufinalu Svetskog prvenstva u Šefildu posle popodnevne seanse održane u četvrtak. Plasman u finale obezbediće igrač koji prvi dođe do 17 frejmova.

SP u Šefildu:

Izuzetno igra četvrti igrač planete – osvojio je 16 od prethodnih 17 frejmova u legendarnom „Krusiblu“. Protiv Vilijamsa je poveo sa 3-0, a posle jednog „ispuštenog“ frejma napravio je seriju od nova četiri.

Džad Tramp se bori za svoju drugu titulu svetskog prvaka, jedini put u karijeri na najprestižnijem turniru u svetu snukera pobedio je 2019. godine. Mark Vilijams juri četvrti naslov u Šefildu.

U drugom polufinalu, u večernjoj seansi u „Krusiblu“, šestostruki prvak sveta Roni O’Saliven je posle lošeg starta i velikog povratka protiv Džona Hingisa prvi dan takmičenja uspeo da završi rezultatom 4:4.

Škot, trenutno šesti igrač planete, sjajno je počeo duel protiv O’Salivena, poveo je sa 3:0, ali nije izdržao.

Legendarni Roni je uspeo da osvoji naredna tri frejma, izjednači na 3:3, međutim, Higins se stabilozovao i prekinuo je seriju Škota za 4:3.

Poslednji današnji frejm sjajnog duela dobio je 46-godišnji, trenutno prvi, igrač sveta najavivši veliku borbu i u petak.

Njegov vršnjak Higins je četiri puta bio šampion sveta.

Titulu svetskog šampiona prošle godine je osvojio Mark Selbi, a bila je to njegova četvrta titula u karijeri u Šefildu. Ipak, njega je u drugoj rundi takmičenja ove godine pobedio Kinez Jan Bingtao.

Komentari

Vaš komentar