Ko je čovek koji je pojeo 76 hot-dogova za 10 minuta?

Joey Chestnut
REUTERS/Angus Mordant

Sport takmičarsko jedenje ima svog neupitnog „najvećeg svih vremena“, a najprestižnije takmičenje „Nejtanovo poznato takmičenje u jedenju hot-dogova“ održava se svakog četvrtog jula. Džoi Čestnat je potvrdio da je tzv. „GOAT“ oborivši rekord – za 10 minuta pojeo je čak 76 hot-dogova.

Malo mi je bilo neprijatno dok sam se takmičio, ali sam video da me je publika podržavala, pa sam se zapravo osećao dobro. To sam ja – momak koji jede hot-dogove i zabavlja se. Presrećan sam što mogu ovim da se bavim“, izjavio je Džoi Čestnat.

Povezano:

Čestnat je živa legenda ovog sporta, a „Pojas zlatnog senfa“, nagradu za pobedu na ovom takmičenju, osvojio je neverovatni 14. put u prethodnih 15 godina. Oborio je sopstveni rekord na ovoj manifestaciji, koji je do sada iznosio 75 hot-dogova, a ovaj as ga je postavio prethodne godine.

Čestnat ima 37 godina, visok je 185 centimetara, a težak je 104 kilograma. Poslednji veliki rezultat zabeležio je krajem 2020. godine kada je na jednom takmičenju u Nju Orleansu pojeo 39,5 činija crvenog pasulaja i pirinča.

U karijeri Čestnat ima još mnogo velikih rezultata – 2013. godine pojeo je 141 kuvano jaje za osam minuta, 2017. je pojeo 55 krofni sa glazurom za osam minuta, a 2013. je pojeo oko 6 kilograma svinjskih rebara za 12 minuta.

Prema jednoj proceni Čestnat je tokom obaranja rekorda u nedelju, kada je pojeo 76 hot-dogova, u svoj organizam uneo preko 20 hiljada kalorija, od čega oko 1.100 grama masti.

Komentari

Vaš komentar