Odabran sastav za OI: Srbija sa sedam strelaca u Tokiju

Pojedinačni sportovi 23. jun. 202116:00 > 16:05
Podeli:
Jamie Squire, Getty Images Sport

Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije jednoglasno je prihvatio predlog sastava olimpijskog tima za Igre u Tokiju, na kome se nalazi sedam imena.

Srpski strelci su tokom protekle dve i po godine izborili sedam olimpijskih viza. Olimpijski tim je određen na osnovu kriterijuma usvojenih pre tri godine, pre početka kvalifikacionog ciklusa.

Srbiju će u Tokiju predstavljati Zorana Arunović, Damir Mikec, Jasmina Milovanović (pištolj), Andrea Arsović, Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Sanja Vukašinović (puška).

„U ekipi za Tokio su strelci koji su tokom kvalifikacionog ciklusa izborili kvote za Srbiju. Svi oni su rezultatima zaslužili mesto u timu, nije bilo potrebe za relokacijom kvota“, rekao je sportski direktor Saveza Dragan Marković.

U  stručnom štabu su Dragan Donević, šef stručnog štaba i selektor za pušku, Jelena Arunović, selektor za pištolj, i Goran Mikec, trener za pištolj.

Petoro strelaca već imaju olimpijskog iskustva, najviše Damir Mikec, koji će četvrti put učestvovati na Igrama. Debitanti na OI su Sanja Vukašinović i Jasmina Milovanović.

Streljački turnir na Olimpijskim igrama počinje 23. jula, a završava se 3. avgusta.

Komentari

Vaš komentar