O’Saliven se nada da će igrači biti zaštićeni od navijača

Podeli:
George Wood, Getty Images Sport

Svetsko prvenstvo u snukeru biće jedan od događaja na kome će biti dozvoljen dolazak navijačima. Branilac tutule Roni O'Saliven rekao je da želi da od navijača koji će pratiti mečeve bude zaštićen.

Trećina navijačkih mesta biće popunjena kada takmičenje počne u nedelju, plan je da se broj navijača povećava do punog kapaciteta dvorane za finale.

Svetska snuker federacija savetuje igračima da ne poziraju za fotografisanje sa navijačima i da ne potpisuju autograme kako bi izbegli bliske kontakte sa navijačima.

„Moraš da se trudiš da izbegneš sve rizike ako je to moguće. Mi so ovde da radimo svoj posao. Pre svega moramo da prođemo kovid-test. Ako si pozitivan na testu, ne možeš da igraš tako da mi kao sportisti ne možemo da radimo ako se razbolimo. Nije stvar u tome da mi ne želimo da igramo pred navijačima, samo ne želimo da zbog toga moramo da se povučemo sa turnira. Nadam se da će igrači imati neku vrstu zaštite da ne bismo morali da budmo neprijatni i da se branimo od navijača koji su možda popili neko piće i žele da nam se približe“, rekao je O’Saliven za BBC.

 

Komentari

Vaš komentar