Počinje SP u snukeru, Roni napada rekordnu titulu

Podeli:
Roni O'Saliven
Imaginechina via AP Images via Guliver

Svetsko prvenstvo u snukeru startuje 16. aprila u Šefildu, a titulu brani četvorostuki osvajač Mark Selbi. U najužem krugu za osvajanje su svetski broj jedan Roni O'Saliven, branilac šampionskog naslova Mark Selbi, Džad Tramp i Nil Robertson.

O’Saliven juri rekordnu sedmu titulu, a rival na startu mu je David Žilbert. Jedan od glavnih kandidata za naslov prvaka će igrati protiv osvajača Čempionšipa iz 2019. godine.

Povezano

Prvak sveta iz 2019. Džad Tramp će pohod u Krusibl teatru započeti protiv Hoseina Vafaeija. Iranac je debitant u Šefildu i ujedno prvi snukerš iz Irana koji će učestvovati na Svetskom prvenstvu.

Pobednik turnira iz 2010. godine Nil Robertson će se u prvom kolu suresti sa još jednim debitantom Ešlijem Haglijem. Robertson je u izuzetnoj formi i jedan je od glavnih kandidata za osvajanje.

Aktuelni prvak Mark Selbi će pokušati da osvoji petu titulu, a njemu će prva prepreka biti Džejmi Džons. Snukeraš iz Lestera prolazi korz teške životne trenutke i borbu sa depresijom o čemu je ovih dana u medijima prvu put otvoreno govorio, ali se u dogovoru su suprugom odlučio da učestvuje u Šefildu.

Četvorostruki osvajač Džon Higins će igrati protiv takmičara sa Tajlanda Tepčajia Una-Noa koji je takođe jedan od debitanata.

Prošlosezonski osvajač Mastersa Jang Bintao će započeti učešće u Šefildu protiv Krisa Vejklina koji je prošao tri kruga kvalifikacija.

Bivši šampiona Šon Marfi će u prvom kolu igrati protiv Stivena Megvajera.

Svetsko prvenstvo je na programu od 16. aprila do 2. maja, a Šefild je domaćin takmičenja 46. godinu zaerdom.

Komentari

Vaš komentar