„Posle tog poziva sam drugačije gledao na Ronija“

Podeli:
Ronnie O'Sullivan
REUTERS / Action Images / Peter Cziborra

Škotski igrač snukera Grejm Dot bio je jedan od najtalentovanijih u svojoj generaciji, ali je imao velikih problema sa kliničkom depresijom. U razgovoru za britanski Jurosport otkrio je koliko mu je značilo kada mu je podršku pružio kolega Roni O’Saliven.

Dot je 2007. godine dostigao najbolji plasman u karijeri – drugo mesto svetske liste. Međutim, posle problema sa mentalnim zdravljem, pao je na 28. mesto tokom sezone 2009/2010.

Snuker:

Imao sam problema i moja supruga Ilejn me je naterala da idem lekaru. Oni su rekli da misle da imam hroničnu depresiju. Pio sam lekove i bio sam u seriji u kojoj nisam mogao da pobedim u 17 mečeva ili tako nešto. Bilo je mnogo, možda čak i čitave sezone nisam pobedio. Nisam mogao ni da se setim turnira, otišao bih i poneo jednu košulju jer sam znao da ću izgubiti jer nisam ni trenirao“, izjavio je Grejm Dot.

Tada sam dobio telefonski poziv. U to vreme nisam baš često razgovarao sa njim, a tako je isada. Ipak, Roni je pitao kako sam i kako prolazim kroz sve. Rekao je da je i on imao sličnih problema. Mnogo mi je značilo što je zvao jer mi čak nismo bili ni drugari. Posle toga sam na njega gledao drugačije. To je jedna užasna bolest, ne bih je poželeo nikom. Mislim da ljudi koji nemaju depresiju to nikada ne bi mogli da razumeju“, ispričao je škotski igrač snukera.

Grejm Dot ima 43 godine, profesionalac je od 1994. godine, osvojio je 2006. godine Svetski šampionat u Šefildu.

Roni O’Saliven je jedan od najvećih igrača svih vremena i šest puta je bio svetski šampion.

Komentari

Vaš komentar