„Roni je neverovatan! Hendri i Vajt? Pobeda snukera!“

Ostali sportovi 31. mar. 202115:461 komentar
Podeli:
George Wood, Getty Images Sport

U Šefildu 17. aprila počinje Svetsko prvenstvo u snukeru, a najzanimljivije priče u vezi sa ovim turnirom komentarisao je nekadašnji igrač, a danas novinar, Nil Fulds. Posebno se osvrnuo na meč prvog kola kvalifikacija u kojem će se sastati dvojica veterana i legendi ovog sporta – Stiven Hendri i Džimi Vajt.

Hendri se vratio profesionalnom igranju snukera u februaru, a pre toga nije nastupao od 2012. godine. On i Vajt će biti daleko najstariji par prve runde – ukupno imaju 110 godina.

Snuker:

Roni u poslednje dve godine nema velikih uspeha po svojim standardima, ali dovoljno često prikazuje sjajne partije da ga ne možete nikada otpisati. Mislim da mu je zapravo dobro došao poraz od Džona Higinsa na Šampionatu igrača. Ne bih otpisao Ronija, on je neverovatan i ima veliku priliku“, izjavio je 57-godišnji Nil Fulds.

Zapanjio sam se kada sam video da će se sastati Vajt i Hendri. Da je neko želeo da napiše scenario, mislim da ne bi uspeo u tome. Dvojica velikih šampiona zatvaraju krug – posle bitaka za titulu ponovo su na samom početku. Pored toga, Hendriju je Vajt bio idol kada je bio klinac. Zaista neverovatno, biće to prava pobeda snukera kao sporta. Što se tiče Hendrijevog povratka, mislim da ima dovoljno kvaliteta da se zadrži na ’turu’ i sledeće sezone“, rekao je nekadašnji igrač.

Svetski šampionat u „Krusiblu“ okončaće se trećeg maja, a titulu brani Roni O’Saliven, koji je u prošlogodišnjem finalu bio bolji od Kajrena Vilsona. Ukoliko O’Saliven opet osvoji turnir, izjednačiće se upravo sa Stivenom Hendrijem na prvom mestu večne liste sa sedam trofeja u Šefildu u modernoj eri.

 

Komentari

Vaš komentar