Roni O Saliven: Mogu da imam još pet dobrih godina

Roni O'Saliven
George Wood/Getty Images

Jedan od najboljih snukeraša svih vremena Roni O'Saliven rekao je da mu je osvajanje sedme titule svetskog šampiona dalo nadu da će imati još najmanje pet godina da osvoji rekordni osmi trofej na Krusiblu.

Roni O’Saliven je prošlog ponedeljka osvojio sedmu titulu svetskog šampiona, u finalu u Šefildu pobedio je Džada Trampa sa 18:13.

Povezano

O`Saliven se sa sedam titula izjednačio sa dotadašnjim rekorderom Stivenom Hendrijem, koji je dominirao 90-tih godina prošlog veka. On će novu sezonu početi kao prvi igrač sveta, 20 godina pošto je prvi put bio na čelu svetske rang-liste. 

– Imam 46 godina, a činjenica da i dalje mogu da osvajam titule uverilo me je da mogu da imam još pet dobrih godina. Po osvajanju šampionske titule ne možete preko noći da padnete ispod radara. Ovo mi svakako podiglo samopouzdanje – rekao je O’Saliven u izjavi za Jurosport.  

Hendri je 23 godine držao rekord od sedam šampionskih titula. 

– Možemo da delimo taj rekord godinu dana – nasmejao se O’Saliven, koji je potom nastavio: 

– Nikada se nisam zamarao rekordima. Kad ih ostvarite, to je lepo. Nemam ciljeve, uživao sam u svakom turniru ove godine, volim da igram. Volim da pobeđujem, ali to nije najvažnije. Krusibl iz mene izvlači najgore. Verovatno nije najbolja ideja, ali probaćemo opet sledeće godine. 

O` Saliven je osvajao titule svetskog šampiona u Šefildu 2001, 2004, 2008, 2012, 2013. i 2020. godine. 

– To je tako dug turnir. Slično kao grend slem turniri kad teniseri igraju pet setova umesto tri. Najviše se radi se tome da se održite na turniru. Vrhunski igrači su u boljoj situaciji, pošto su prošli kroz to i znaju šta bi trebalo da rade. Svetsko prvenstvo je tome slično. Dođeš u polufinale i tek si na polovini puta i želiš da ostaviš nešto u rezervoaru. To dolazi uz iskustvo i saznanje šta je potrebno da bi se pobedilo – naveo je O’Saliven.

Komentari

Vaš komentar