Ronijev šou na otvaranju Svetskog prvenstva u snukeru

Pojedinačni sportovi 18. apr. 20210:017 komentara
Podeli:
Rebecca Naden Livepic, Reuters

Potpuni spektakl priredio je ljubiteljima snukera Roni O'Saliven u meču prvog kola Svetskog prvenstva na kome brani titulu.

O’Saliven je rezultatom 10:4 savladao Marka Džojsa i plasirao se u osminu finala gde čeka boljeg iz meča Mekgil – Valden.

U prvoj sesiji ništa nije nagoveštavalo da će već prvi meč doneti potpuni spektakl. Vodio je svetski broj dva sve vreme, a Džojs je uspevao da održi korak do 6:4.

Organizatori su odlučili da je ipak potrebno da se u sali uključi grejanje i tada je počela magija.

Raketa je napravio seriju od 345:0, kugle su se slagale kao da prate njegove misli, nanizao je tri trocifrena brejka, igrao kao da je na egzibicionom turniru a ne na Svetskom prvenstvu. Džojs celih 50 minuta nije ubacio nijednu kuglu.

O’Saliven u Šefildu brani titulu osvojenu prošle godine i cilja sedmi svetski pehar.

U Krusibl teatru igra se pred navijačima, ovo je prvi snuker turnir na kome su prisutni gledaoci od početka pandemije, a prvi u Ujedinjneom kraljevstvu na kome publika dolazi na događaj u zatvorenom prostoru. Po 200 gledalaca moglo je da prati jednu sesiju, a organizatori se nadaju da će za finale koje se igra 2. maja biti dozvoljen dolazak pun kapacitet dvorane – 980 ljudi.

Komentari

Vaš komentar