Roniju se obistinila njegova najveća noćna mora

Pojedinačni sportovi 13. avg 202214:532 komentara
Podeli:
Roni O'Saliven
Photo by Zhai Zheng Xinhua via Guliver

Jedan od najboljih snukeraša svih vremena, ako ne i najbolji, Roni O’Saliven otkrio je da bi više želeo da nije osvojio svoju sedmu titulu svetskog šampiona, nego što je bio primoran da prisustvuje zvaničnom partiju u Šefildu.

O’Saliven je u maju pobedom nad Džadom Trampom 18-14 izjednačio po broju titula sa Stivenom Hendrijem. Prethodne je osvojio 2001, 2004, 2008, 2012, 2013. i 2020. godine, a ovoga puta je kao mnogo puta ranije naglasio da se gnuša „cirkusa“ koji okružuje snuker.

Pročitajte još

„Jednostavno sam se pre sedam-osam godina odvojio od svega što dovodi do toga da se ne osećam komforno u snukeru“, rekao je O’Saliven, koji se vratio na prvo mesto na svetu dve godine pošto mu je to prvi put pošlo za rukom, „Ne postoji dovoljna suma novca koju neko može da mi ponudi da bih uradio nešto što ne želim. Bilo je sjajno, znao sam da mogu da imam dugu karijeru, sa više uživanja, sreće, zabave. I dalje se takmičim, i dalje sam među najboljom osmoricom na svetu jer mi je to lako, zaista treba da budem samo na 50 odsto. Kada sam na 100 odsto, ponovo sam najbolji na svetu, kao što sam i uspeo. Ali, ne želim da budem na 100 odsto, ne želim da budem ta životinja, iscrpljujuće je, zamorno i već sam to uradio“.

Legendarni snukeraš je takođe naglasio da mu je nova titula poremetila život.

„To što sam osvojio svetsku titulu i što sam se vratio na prvo mesto za mene lično nije dobro. Srećan sam zbog šoljice čaja, kafe, nekoliko prijatelja, ne želim mnogo u životu, da budem iskren. To što sam morao na žurku posle finala me je razljutilo. Nije mi to trebalo, samo sam želeo šolju čaja i da odem u krevet. Zbog toga sam toliko uživao u tituli koju sam osvojio tokom pandemije koronavirusa 2020, nije bilo publike, nije bilo žurke, samo nekoliko ljudi koji su se tu našli“, otkrio je O’Saliven, „Ne mogu ja da se borim sa cirkusom, to je ono što me izluđuje, a Svetsko prvenstvo je najveći cirkus od svih. Kada sada razmišljam, voleo bih da nisam pobedio. Pitanje koje mi se postavlja više od bilo kog drugog je ’da li i dalje igrate snuker’ i hteo bih da im kažem ’ne’. Želim da kažem da sam se povukao i da me samo nema u javnosti. Odjednom sam osvojio ovo, stiglo mi je 600 poruka, svi mi čestitaju i pitaju me kada će osma titula. Kao da mi se obistinila najveća noćna mora ponovo“.

O’Saliven je trijumfom u Šefildu postao najstariji svetski šampion u profesionalnoj eri sa 46 godina i 148 dana.

Naredno takmičenje koje očekuje najbolje snukeraše je Evropski masters, ali na njemu O’Saliven neće učestvovati iz medicinskih razloga.

Komentari

Vaš komentar