Srpski strelci otputovali na OI sa velikim ambicijama

Podeli:
Streljačka reprezentacija Srbije
OKS

Reprezentativci Srbije u streljaštvu u petak uveče letom preko Istanbula otputovali su u Japan na poslednji deo priprema pred početak Olimpijskih igara u Tokiju.

Srpski strelci će se po sletanju u prestonicu Japana smestiti u Olimpijsko selo.

U avionu se našlo sedam strelaca koji su izborili kvotu za nastup na Igrama: Milenko Sebić, Sanja Vukašinović, Milutin Stefanović, Andrea Arsović (puška), Zorana Arunović, Jasmina Milovanović i Damir Mikec (pištolj).

Selektor Dragan Donević je istakao da strelci odlaze na OI sa najvišim mogućim ambicijama.

„Strelci su spremni i orni da naprave dobar rezultat. Dobro smo radili i trenirali. Imamo velika očekivanja. Ekipa koja putuje na Igre je iskusna, imamo i debitante. Rekao bih da je to dobar spoj iskustva i mladosti. Na Igrama učestvuje sam krem svetskog streljaštva i nadamo se da ćemo pokazati koliko vredimo,“ istakao je Donević.

Jelena Arunović ističe da su se svi strelci pripremali pet godina i da postoji velika želja da se dobar rad kruniše u Tokiju.

Teško mogu da kažem nešto što pre nije rečeno. Čekali smo pet godina da krenemo za Tokio. Radili smo koliko smo mogli i koliko smo znali, ali svakako više od onoga što smo do sada prikazali. Motiva uvek ima, oni su kod nas pozicionirani na mnogo višem nivou nego što bi želeli da pričamo o tome. Možda ima preciznijih takmičara, ali nekoga ko više želi dobre rezultate od nas, teško. Napravićemo najviše što nam situacija bude dozvolila,“ kaže Jelena Arunović.

Zorana Arunović
OKS

Zorana Arunović poželela je mnogo sreće svim srpskim olimpijcima u Tokiju.

Imamo sjajan tim, spoj mladosti i iskustva. U nedostatku smo sa takmičenjima i ne znamo u kakvoj su formi ostali konkurenti, ali svi idemo da se borimo, da pokažemo koliko smo radili. Sumnjam da je neko radio više od nas. Poželela bih svim članovima Olimpijskog tima Srbije mnogo sreće na Igrama, mnogo negativnih testova na virus COVID-19, i mnogo pozitivnih sportskih rezultata. Nadamo se da ćemo da obradujemo sve u Srbiji svojim rezultatima,“ poručila je Zorana Arunović.

Prvi put na Olimpijskim igrama učestvovaće Sanja Vukašinović.

Velika je čast i odgovornost biti u timu sa kolegama na koje se ugledam. Nadam se dobrom rezultatu i da ćemo se svi zadovoljni vratiti iz Tokija,“ istakla je Vukašinović.

Sanja Vukašinović
OKS

Damir Mikec je najiskusniji član streljačkog tima Srbije i ističe da će zbog tog statusa imati dodatnu odgovornost.

Ovo su moje četvrte Olimpijske igre i ponosan sam na tu činjenicu. Kada smo polazili u Peking bio sam najmlađi u timu, a evo danas sam najstariji. Divno je biti deo ovakve reprezentacije i atmosfera je na vrhunskom nivou. Radujemo se putu u Tokio, iako će ove Olimpijske igre biti totalno drugačije od ostalih. Ne izlazimo sa belom zastavicom na sportska borilišta, to je sigurno,“ rekao je Mikec.

Damir Mikec
OKS

Prve na strelište izlaze Andrea Arsović i Sanja Vukašinović koje 24. jula ujutro počinju takmičenje u disciplini vazdušna puška, a istog dana u kasnijem terminu i Damir Mikec počinje takmičenje u disciplini vazdušni pištolj.

Narednog dana nastupaće i Zorana Arunović i Jasmina Milovanović (pištolj), i Milenko Sebić i Milutin Stefanović (puška).

 

Komentari

Vaš komentar