Svetski šampion Selbi: Znao sam da ne smem da promašim crnu

Podeli:
Mark Selby
Zac Goodwin - Pool/Getty Images

Engleski igrač snukera Mark Selbi postao je u ponedeljak prvak sveta po četvrti put u bogatoj karijeri – u finalu je rezultatom 18:15 u frejmovima bio bolji od Šona Marfija, a posle titule je govorio i o jednom prilično neuobičajenom incidentu u finišu meča.

Četvrtom svetskom titulom 37-godišnji Selbi se izjednačio sa legendarnim Džonom Higinsom.

Snuker:

Apsolutno je neverovatno. Kada god sam na Svetskom prvenstvu pokušavam da igram najbolje što mogu jer nikada ne znate kada vam je poslednja prilika – takav je turnir. Mislim da je Šon bio fantastičan tokom čitavog meča. On je pravi ambasador ovog sporta”, rekao je Mark Selbi, koji je osvojio i ček na 500 hiljada funti.

Meč je imao i intersantnu dramu u finišu kada je pred udarac koji bi mu doneo frejm Selbi morao da zastane.

Trebalo je da ubacim crnu i baš u tom trenutku jedan fotograf je potrčao u hodniku koji koristimo kada idemo do toaleta. On je pokušao da napravi dobru fotografiju, ali ja sam bio usred udarca i morao sam da se podignem i kažem mu da se skloni. Pomislio sam ‘To je poslednje što mi je sada potrebno”. Znao sam da ne smem da promašim tu crnu jer je praktično bila za titulu prvaka sveta i pritisak je bio veliki. Međutim, uspeo sam da se saberem”, izjavio je sjajni igrač iz Lestera.

Selbi je trofej u “Krusiblu” u Šefildu prethodno osvajao 2014, 2016 i 2017. godine. Više od njega osvojie su samo istinske legende – Stiven Hendri, Stiv Dejvis i Roni O’Saliven. Selbi ukupno ima 20 rangirnih titula u karijeri, po čemu je sedmi u istoriji ovog sporta.

Komentari

Vaš komentar