Tramp: Kada sam pobedio Ronija, znao sam da mogu sve

Ostali sportovi 2. feb. 202114:49 > 25. feb. 2021 13:191 komentar
Podeli:
Judd Trump
Nathan Stirk/Getty Images

Engleski igrač snukera Džad Tramp nastavlja sa briljantnim partijama u prethodne dve godine, a do pobede na Masters turniru u Nemačkoj došao je dominantnom pobedom od 9:2 protiv Džeka Lisovskog. Tramp je posle meča istakao koji je bio prelomni momenat njegove karijere, onaj koji ga je vratio na pobedničku stazu.

U finalu prvenstva Severne Irske slavio sam protiv svog idola iz dečačkih dana – Ronija O’Salivena. Pre toga dugo nisam osvojio turnir i bio sam u problemu. Tada mi je nešto ’kliknulo’. Čim sam došao do te pobede, znao sam da mogu sve – stekao sam samopouzdanje i počeo sam da igram bolje – i na Svetskom šampionatu i na Masters turnirima. Počeo sam više da uživam igrajući snuker. To je osećaj koji imate svaki put kada pobedite“, izjavio je prvi igrač sveta Džad Tramp.

Ključno je što zbog pobeda nisam prestao da treniram na jednako visokom nivou. Održavam taj ’zamajac’ nikada ne nagrađujem sebe odmorom posle dobrih rezultata“, rekao je 31-godišnjak iz Vajtčerča.

Ovim trijumfom Tramp se učvrstio na šestom mestu večne liste po broju osvojenih rangirnih turnira sa 21 pobedom. Prvi je i dalje Roni O’Salivan sa 37, Stiven Hendri uzeo ih je 36, a Džon Higins 30. Ispred Trampa još su Stiv Dejvis sa 28 i Mark Vilijams sa 22.

Tramp je u prethodnih 26 meseci osvojio čak 13 rangirnih turnira, tako da će u budućnosti nesumnjivo popraviti plasman na ovoj prestižnoj listi.

Komentari

Vaš komentar