Tramp juri Ronijev rekord: Da mi je neko rekao…

Ostali sportovi 8. mar. 202113:4411 komentara
Podeli:
Action Images / Peter Cziborra Livepic

Najbolji svetski igrač snukera Džad Tramp u neverovatnoj je formi, a u nedelju je lakim trijumfom u finalu na Gibraltar Openu stigao do čak pete rangirne titule u tekućoj sezoni. Tramp je u Milton Kinsu u finalu slavio protiv Džeka Lisovskog sa 4:0 u frejmovima, a naročito je impresivan podatak da je u sedam mečeva izgubio svega tri frejma. On je 16 od svoje 22 rangirne titule osvojio u proekle četiri godine.

Ranije sam osvajao jedan ili dva turnira godišnje. Da mi je neko rekao da ću u karijeri imati 20 ili 25, bio bih oduševljen. Međutim, tri godine i 14 turnira kasnije, mislim da sam munjevito preuzeo ovaj sport. Bitno mi je da ovaj niz održim što je moguće duže“, izjavio je Džad Tramp komentarišući svoju fantastičnu formu.

Snuker:

Sjajni igrač je svoju prvu veliku titulu osvojio još 2011. godine kada je slavio na Otvorenom prvenstvu Kine.

Možda mi ova sezona bude bolja i od prethodne, što je neverovatno. Nadam se da ću uspeti da osvojim Tur Šampionat i na taj način u dobroj formi dođem na Svetsko prvenstvo“, rekao je svetski broj jedan.

Tramp ima 31 godinu, a već se izjednačio sa slavnim Markom Vilijamsom po ukupnom broju najvećih titula 22. Englez je trenutno peti na večnoj listi, a više puta od njega su rangirne turnire osvajali samo samo Stiv Dejvis, Džon Higins, Stiven Hendri i Roni „Raketa“ O’Saliven, koji ima 37 titula.

Komentari

Vaš komentar