Mikec osvojio zlato i Kristalni globus na Svetskom kupu

Podeli:
Getty Image/ Tom Pennington

Reprezentativac Srbije u gađanju vazdušnim pištoljem, Damir Mikec, osvojio je zlatnu medalju i Kristalni globus na finalnom turniru Svetskog kupa u Bolonji. To je druga medalja za Srbiju na takmičenju u Bolonji. Podsetimo i Andrea Arsović je stigla do zlata u gađanju vazdušnom puškom.

Mikec je do sada imao osam medalja u Svetskom kupu (četiri zlatne i četiri bronzane), a u Bolonji je osvojio prvo odličje na završnom turniru prestižnog takmičenja.
Mikec je i u kvalifikacijama i u finalu bio ubedljiv u odnosu na rivale, pa je tako u finalnom delu takmičenja posle trećeg hica preuzeo vođstvo, a prednost kasnije samo uvećavao.
„Tokom takmičenja nisam ni jednom pogledao na monitor na kome se prikazuju rezultati svih finalista. Nisam mogao da ne čujem spikera, koji je govorio da sam na prvom mestu, ali nisam znao koliko sam ispred rivala. Gađao sam onako kako sam planirao, fokusirao se samo na sebe. Bilo je i teških momenata, u par navrata mi je i ponestalo snage, ; ali napravio sam vrlo malo grešaka i došao do rezultata kojim sam vrlo zadovoljan“, rekao je predstavnik Srbije.
Mikec se na finalani turnir Svetskog kupa plasirao osvajanjem srebra na drugom ovogodišnjem Svetskom kupu u Rio de Žaneiru. On je ovom pobedom obezbedio na finalnom turniru SK 2017.