Dan 1 – Inspired by Hope, Sahara Race ultramaraton

Podeli:
PH Srbija, Inspred by Hope

Srpski ultramaratonci i reprezentativci Srbije, Jovica Spajić i Marina Lazić učestvuju na jednoj od najtežih ultramaratonskih trka na svetu - Sahara Race u Namibiji u dužini od 250 km u trajanju od 7 dana.

U trci izdržljivosti u sedam izuzetno teških etapa u ultimativnim i sasvim sigurno jednim od najtežih uslova za trčanje, u Saharskoj pustinji, trčaće u posebno dizajniranim dresovima u čast svih osoba koje boluju od plućne hipertenzije u svetu.

Tim „Inspired by HOPE“ koje je osnovalo udruženje pacijenata PH Srbija, će na ovakav, možda i najteži mogući način, pokušati da skrene pažnju javnosti i ukaže na postojanje jedne retke i teške bolesti kao što je plućna hipertenzija.

Prva etapa, od ukupno sedam, trčana je danas, u kojoj je Inspired by HOPE tim imao izuzetan rezultat. Naime, srpski ultramaratonac Jovica Spajić je zauzeo drugo mesto nakon pređenih 39 kilometara.

Uspešna je bila i Marina Lazić koja je prvu etapu u konkurenciji žena završila na 10. mestu.

Sport klub će kao i prošle godine, podržati akciju koju sprovodi udruženje PH SRBIJA i redovno ćemo putem naših vesti i našeg sajta izveštavati o najinteresantnijim detaljima sa ove epske trke u kojoj učestvuju izuzetno humani i hrabrih ljudi.