Sahara race: Jovica i Marina na korak od uspeha

Podeli:
Marina Lazić

Sa velikom pažnjom i ponosom nastavljamo da pratimo izuzetnu trku u Sahari, gde neki od najboljih ultramaratonaca sveta trče trku kroz Namibijsku pustinju u dužini od 250 kilometara.

PH Srbija, Inspred by Hope

Posle jučerašnje četvrte etape, koja je trajala neverovatnih 80 kilometara i trčana je po temperaturi od preko 45 stepeni, gde su granice ljudske izdržljivosti bile na ozbiljim iskušenjima, tim Inspired by HOPE sastavljen od naših ultramaratonaca, po svemu izuzetnih ljudi I humanista Jovice Spajića i Marine Lazić je završio uspešno i tu etapu.

Jovica Spajić je etapu od 80 kilometara pretčao za neverovatnih 11 sati i 44 minuta, i sa ukupnim vremenom od 23 sata i 14 minuta za pretrčanih nešto više od 200 kilometara zauzima drugo mesto u ukopnom plasmanu.

Neverovatno uporna Marina Lazić je deonicu od 80 kilometara po zaista nezamislivo teškim uslovima prešla za nešto manje od 18 sati neprekidnog trčanja i sa ukupnim vremenom od 36 sati i 54 minuta zauzima izuzetno sedmo mesto u konkurenciji žena, a 31. u ukupnom plasmanu.

Tim Inspired by HOPE nastavlja i danas sa svojom borbom i trčanjem na pretposlednjoj šestoj etapi nazvanoj peščane dine u dužini od 41 kilometar po temperaturi višoj od 30 stepeni i izuzetno toplom vetru.

PH Srbija, Inspred by Hope
PH Srbija, Inspred by Hope
PH Srbija, Inspred by Hope
PH Srbija, Inspred by Hope
PH Srbija, Inspred by Hope
PH Srbija, Inspred by Hope
PH Srbija, Inspred by Hope

Ova etapa ima posebnu simboliku za ovaj poseban tim, jer se trci bas 05.05 maja na dan kada se svuda u svetu obeležava Svetski dan plucne hipertenzije. Svetski dan se obelezava u 89 zemalja sveta na svim kontinentima, pod sloganom Ostani bez daha za Plucnu hipertenziju.

Nesumljivo je da je ovaj izuzetan tim ostajao bez daha tokom čitave trke , ali motiv i snaga njihove volje su ih nosile dalje da osobama sa Plucnom hipertenzijom kažu da nisu zaboravljeni, a javnosti skrenu pažnju na ovu smrtonosnu i retku bolest.

Jovica I Marina svoju misiju nastavljaju dalje, gde ćemo sa velikom pažnjom posmtrati ovaj veliki humani događaj međunarondog karaktera.

Prema poslednjim informacijama tim Inspired by Hope je i na ovoj etapi zabežio izuzetan rezultat, Jovica Spajić je i ovu etapu završio među prva tri, tačnije kao drugoplasirani, dok je Marina Lazić etapu broj 5 u dužini od 41 km, završila kao šestoplasirana u ženskoj konkurenciji.

Kako trka odmiče srpski ultramaratonci beleže sve bolje rezultate. Čestitamo!