"Totalna sramota, hteo sam da vratim novac publici"

Podeli:
Justin Setterfield, Getty Images Sport

Legendarni igrač snukera Roni O'Saliven napravio je za vikend veliki preokret protiv Stivena Megvajera u prvom kolu Svetskog šampionata u Šefildu.

Popularni Raketa je počeo užasno duel protiv Megvajera izgubivši prva četiri frejma, a našao se i u zaostatku od 6:3. Na kraju je volšebno preokrenuo i slavio sa 10:7, pa će u sledećem kolu igrati protiv Alija Kartera. 

Posle teško izvojevane pobede novinari BBC su upitali O’Salivena da li je bio posramljen načinom na koji je igrao u prvoj sesiji. 

„Totalno“, bio je izričit O’Saliven, a onda je bio i iskren, kao i uvek: 

„Pomislio sam da bih mogao da vratim novac publici. Bio sam veoma razočaran. Oni su izdvojili subotnje popodne da bi gledali snuker, ali igra nije bila dobra. Želeo sam da se borim i da ostvarim skor za poštovanje. Kada sam stigao kući sa tri osvojena frejma osetio sam da imam dobar rezultat. To mi je dalo veru za drugi dan, a nisam imao ni misli o katastrofi“

O’Salivenova pojava je bila zanimljiva i u petak kada je u Šefildu bio dan za medije. Tokom konferencije za medije on je jeo salatu, a posle je priznao da mu je dijeta veoma važna. 

„Promenio sam način ishrane i dobio sam mnogo energije. U poređenju sa prosečnim Britancem ja ću uvek da izgledam fit, jer baš nismo zdrava nacija. Idite u Kinu ili Mediteran, oni tamo jedu pravu hranu. Ovde se jede hrana koja je prepakovana, a kada vidite stanje nekih ljudi shvatite da su veoma gojazni, kao i u Americi. Ja se osećam tako dobro da mislim da ću živeti 200 godina“, dodao je O’Saliven.