Mikec pojedinačno srebrni, sa Arunovićevom bronzani

Podeli:
Streljački savez Srbije

Najbolji srpski strelac, 35-godišnji Damir Mikec osvojio je prvo srebrnu medalju na EP u Osijeku, u disciplini vazdušni pištolj 10 metara, a u popodnevnim časovima i bronzanu u miksu sa Zoranom Arunović.

Streljački savez Srbije

U svom prvom finalu, Mikec je sjajnim gađanjem u konkurenciji osmorice najboljih iz kvalifikacija, stigao do završnog obračuna sa 22-godišnjim Ukrajincem Pavelom Korostiljevom, da bi nakon dva finalna metka ipak imao lošiji rezultat od svetskog prvaka iz Čangvona.

Korostiljev je na kraju pogodio 241.3 krugova, a Mikecu je pripalo srebro sa konačnih 239.9. Bronzanu medalju osvojio je italijanski veteran Đuzepe Đordano, sa 219.4 krugova.

Mikec je u Osijeku stigao do četvrtog individualnog srebra na seniorskim Evropskim prvenstvima, a trećeg u ovoj disciplini. Na taj način je samo nastavio nisku uspeha srpskog streljaštva na šampionatima Starog kontinenta.

U popodnevnim časovima, Mikec je u miksu sa Zoranom Arunović stigao do bronzane medalje. U disciplini u kojoj su već dva puta bili prvaci Evrope, najbolji srpski „pištoljaši” morali su da se zadovolje trećim mestom, jer je u završnici, kad su došli u priliku da se bore i za najviši plasman, Damir pogodio 6,2 (!) i ugasio poslednju nadu da će se osvojiti neka sjajnija medalja. Zlato je pripalo ukrajinskom tandemu Kostjevič – Omelčuk, a srebro Rusima Bacaraškinoj i Černusovu.

U finalu miksa vazdušne puške, Andrea Arsović i Lazar Kovačević su osvojili četvrto mesto. Trijumfovali su Rusi Galašina i Maslenikov, ispred italijanskog para Cublasing – Supini i Nemaca Simona i Justusa.

U nedelju, poslednjeg dana EP u Osijeku, na programu su ekipna takmičenja, a čast srpskog streljaštva braniće muškarci. Pištoljaši Mikec, Grgić i Petrov će u polufinalu na megdan Ukrajincima, a majstori puške Kovačević, Stefanović i Sebić, takođe u polufinalu izlaze na vatrenu liniju Mađarsku.