Vilijams: Ne daju mom sinu da mi poželi sreću – jadno!

Podeli:
Linnea Rheborg/Getty Images

Aktuelni svetski šampion u snukeru Velšanin Mark Vilijams bio je razjaren odlukom organizatora Svetskog prvenstva da ne dozvole njegovom 12-godišnjem sinu da uđe u svlačionicu i poželi ocu sreću u prvoj rundi takmičenja.

Vilijams, koji brani titulu na velikom takmičenju bio je siguran u prvom kolu turnira u Šefildu i pobedio Martina Gulda sa 10:7 u frejmovima.

Oni imaju nekakav problem sa mnom. Zaista ne znam šta je uzrok tome, moraćete da ih pitate. Svaki igrač dobije dve propusnice za ‘bek-stejdž.’ Nijednom nisu spominjali da u to ulaze i deca – stalno moram da se borim sa takvim besmislicama. Nisam mogao da verujem da ne žele da dozvole mom sinu da uđe i poželi mi sreću pred meč. To je za mene zaista jadno. Koja je šteta u tome da dečak dođe i kaže: ‘Srećno tata’”, pitao se 44-godišnji Vilijams, koji je do sada u karijeri tri puta osvajao svetsko prvenstvo – 2000, 2003. i 2018. godine.

Kao svetski prvak čovek bi očekivao neke privilegije. Čak i na posteru koji najavljuje turnir ja se nalazim skroz na kraju”, naglasio je šampion.

Vilijams ima veoma uspešnu karijeru i poznat je kao jedan od najboljih ofanzivnih igrača u istoriji, uprkos tome što ima delimično slepilo za boje, zbog kojeg često ima problema sa razlikovanjem crvenih i smeđih kugli.

Vilijams je pred početak prethodnog svetskog prvenstva 2018. godine bio veoma skeptičan po pitanju svojih šansi za osvajanje šampionata, pa je u šali obećao novianrima da će se skinuti go ukoliko osvoji. Nakon što je u finalu savladao Higinsa Vilijams se na konferenciji za novinare pojavio nag.