Filipu Radoviću izmaklo zlato u Laškom

Podeli:
POKCG

Filip Radović i Britanac Kim Dejbl osvojili su srebrnu medalju na paraolimpijskom Masters turniru za stonotenisere u Laškom. U velikom finalu bolji od Filipa i Kima bili su Francuzi Mateo Bohas i Žil Budone sa 2:0.

Crnogorsko-britanska kombinacija nije imala ni sreće u velikom finalu jer je oba meča izgubila sa 3:2. Pre toga, u prepodnevnom terminu, Filip Radović i Kim Dejbl su sa 2:0 pobedili Italijane Lorenca Kardua i Amina Kalema.

Radović i Britanac Kim Dejbl su sa dva trijumfa, kao prvoplasirani u grupi izborili direktan plasman u polufinale. Crnogorsko-britanski par u prvom kolu savladao je ekipu Japana u sastavu Nariaki Kakita i Naojo Nagašita 2:0, dok je u drugom slavio protiv Južnoafrikanca Tea Kodžila i Azvara Mohameda Bakara iz Malezije takodje sa 2:0.

Povezano

Filip Radović se u Laškom takmičio i u pojedinačnoj konkurenciji, a nastup je završio u osmini finala porazom od bivšeg paraolimpijskog šampiona, Čeha Ivana Karabeca 3:1. Filip je plasman među 16 najboljih izborio kao prvoplasirani u D grupi, gde je ostvario dve pobede.

Podsećanja radi Filip Radović je na prethodnom Masters turniru u italijanskom Linjanu osvojio zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji pa i dalje ima više nego realne izglede da izbori plasman na Paraolimpijske igre u Japanu. Mladog stonotenisera na tom putu očekuju jop četiri Mastersa i Evropsko prvenstvo.