Irfan Čekić ponovo igra za Crnu Goru

Podeli:
STSCG

Irfan Čekić, stonoteniser, bivši reprezentativac Crne Gore i osvajač brojnih medalja, kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima, pre tri godine je odlučio da napusti, a sada se ponovo vratio u dres sa državnim grbom.

Nekada najperspektivniji stonoteniser Crne Gore, u koga su njegov klub Budućnost, Stonoteniski savez Crne Gore i Crnogorski olimpijski komitet uložili mnogo, doneo je odluku da se odrekne dresa sa državnim grbom 28. septembra 2016. godine, kada je izjavio:

Dosta su me sputavali, igraću za drugu državu”.

U međuvremenu, Irfan Čekić nije zaigrao za drugu državu, a zatim je doneo odluku da se ponovo okrene Crnoj Gori. Irfan Ćekić će posle tri godine pauze ponovo ubući dres sa državnim grbom na Balkanskom šampionatu koje 31. jula počinje u Podgorici.

Stonoteniski savez Crne Gore, na čijem sam čelu u tom trenutku bio ja odgovorio je na to reagovanje Irfana Čekića, svojim reagovanjem samo jedan put, sa činjenicama iza kojih stojim i sada. Ničim omalovažen, uvek istican kao najperspektivniji i u tom momentu najbolji stonoteniser Crne Gore, odlučio je kako je sam procenio i napustio državnu reprezentaciju. Da li je neko drugi uticao na njegovu odluku ne znam, a veoma je moguće, jer ja sam Irfana poznavao dosta dugo pošto sam u kontinuitetu vodio klub Budućnost u kojem je ponikao. Bio je izuzetno vredan, radan, vaspitan, kooperativan”, naglasio je predsednik Stonoteniskog saveza Crne Gore Ratko Dedić i nastavio:

Bilo je kako je bilo, ne želim da se vraćam na to, ali mi je veoma drago što je Irfan uvideo svoju grešku, što se obratio Savezu za prijem na razgovor i razjašnjenje nesporazuma. U razgovoru koji smo obavili, Irfan je istakao da mu je veoma drago da se vrati u reprezentaciju kojoj pripada svim srcem i da će sa zadovoljstvom braniti boje Crne Gore, jer inače nikada nije ni igrao za drugu državu. Rukovodstvo Saveza je sagledalo sve činjenice i donelo odluku da se Irfanu Čekiću pruži nova šansa, a na njemu je da to opravda“.

Povratak Irfana Čekića je veliki korak napred za Crnu Goru, koja je na Igrama malih zemalja osvojila četiri bronzane medalje. Dve u ekipnoj konkurenciji, dubl u sastavu Filip Radović i Filip Radulović i u singlu Filip Radović.