Damiru Mikecu dva zlata i specijalna nagrada u Trzinu

Podeli:
Streljački savez Srbije

Srpski reprezentativac pištoljem Damir Mikec osvojio je dve zlatne medalje na tradicionalnom turniru vazdušnim oružjem „Skirca Borisa Paternosta“ održanom u Trzinu, nadomak Ljubljane.

Na turniru su učestvovali takmičari iz deset zemalja, a vazdušnim pištoljem nadmetalo se oko 60 strelaca iz sedam država (Austrija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Slovenija, Srbija, Švedska).

Srpski olimpijac je prvog takmičarskog dana bio najprecizniji u kvalifikacijama pištoljem sa 584 kruga, a potom je dominirao i u finalu. Ubedljivo je pobedio sa 242,5 krugova, ispred hrvatskog reprezentativca Uroša Kačavende, koji je pogodio 236,3 kruga i Slovenca Jože Čepera (215,5).

Drugog dana Mikec je kvalifikacije završio sa 573 kruga, a u finalu je zabeležio sjajan rezultat – 245,4. Srebro je pripalo Slovencu Čeperu (241,3), treći je bio Kačavenda (217,0).

Damir Mikec je proglašen za najuspešnijeg učesnika turnira.

„Na turniru u Trzinu, na kome nisam dugo učestvovao, sam spustio zavesu na uspešnu 2019. godinu. Uslovi za takmičenje su fantastični jer turnir je preseljen u velelepnu halu sa 70 meta i posebnom finalnom salom. Vraćam se sa puno lepih utisaka i vrlo zadovoljan postignutim“, rekao je Mikec.