Arunovićeva i Mikec najbolji i u 2019. godini

Podeli:
OKS

Kao i prethodne godine, Streljački savez Srbije za najbolje je izabrao Zoranu Arunović i Damira Mikeca.

Zorana Arunović i Damir Mikec najbolji su strelci u 2019. godini, saopštio je Streljački savez Srbije. Streljački dvojac je tako „odbranio titulu“ jer su za najbolje bili proglašeni i godinu ranije.

Za najboljeg trenera izabrana je Jelena Arunović selektor reprezentacije za pištolj i lični trener Zorane Arunović. I ona je bila najbolja i godinu ranije.

Arunovićeva i Mikec su tokom 2019. godine ostvarili značajne rezultate u pojedinačnim disciplinama i kao članovi jednog od najboljih svetskih miks timova vazdušnim pištoljem. Zorana Arunović je odličnu sezonu krunisala u novembru kada je osvojila srebro u disciplini vazdušni pištolj na Svetskom kupu u Putjenu.

Prethodno je bila najuspešnija srpska sportistkinja na Evropskim igrama u Minsku gde je osvojila pojedinačno zlato vazdušnim pištoljem, srebro u miksu istim oružjem sa Mikecom i sedmo mesto u disciplini malokalibarski pištolj. Na Evropskom prvenstvu vazdušnim pištoljem je u miksu, takođe sa Mikecom, osvojila srebro.

Damir Mikec je osvojio srebro vazdušnim pištoljem na Svetskom kupu u Nju Delhiju i time izborio olimijsku vizu za Tokijo, a osmim medalja koje je u miksu osvojio sa Zoranom Arunović, na Evropskom prvenstvu osvojio je i pojedinačno srebro. Na Evropskim igrama, kao i na Svetskom kupu u Putjenu pojedinačno je bio sedmi.