„Daću sve od sebe za medalju na EP, isto važi i za OI"

Podeli:
KSCG

Karatisti iz Crne Gore nastavili su gde su stali u 2019. godini koja je ocenjena kao istorijska. Uspesi i sjajni rezultati na velikim takmičenjima se nižu kao na filmskoj traci, pa ljubitelji sporta sa nestrpljenjem očekuju Evropsko prvenstvo u Bakuu.

Smotra najboljih karatista Starog kontinenta počinje 23. marta, a već sada je izvesno da kataši i borci iz Crne Gore sa velikim ambicija kreću u Baku. Konkurencija je paklena, rivali jaki, ali jako su i takmičari iz Crne Gore. Poslednja provera je bila više nego uspešna. Crna Gora je na Balkanskom šampionatu u Beogradu osvojila devet medalja, po tri zlatne, srebrne i bronzane.

Pored toga u sastavu državnog tima zbog povreda nije bilo Marija Hodžića, Nenada Dulovića i Nikole Malovića, koji su ostali u Crnoj Gori kako bi sanirali pomenute povrede i kako bi spremni dočekali šampionat Evrope.
Na osnovu svega prikazanog od početka sezone, Biserka Radulović je uspela da stigne do top forme u pravom trenutku. Veliki rad, trud i odricanja su se isplatili. Biserka je osvojila titulu državnog šampiona, zatim zlato na Balkanskim igrama, a na turniru Premijer lige u Parizu je stigla do trećeg kola.

„Zadovoljna sam formom. Izuzetno posvećen rad u pripremnom periodu počinje da daje željene rezultate. Osvojila sam zlatnu medalju na šampionatu Crne Gore, imala sam odličan nastup na turniru Premijer lige u Parizu, ne toliko dobar u Salcburgu, ali je odmah posle njega stigla zlatna medalja na šampionatu Balkana. Vremena za slavlje, niti za spavanje na lovorikama nema, jer se bliži Evropsko prvenstvo, a nije daleko ni kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Japanu“, rekla je Biserka Radulović za Sport Klub i nastavila:

„Nisam osoba i ne volim da dajem pompezne najave. Na Evropsko prvenstvo idem sa namerom da se borim do poslednjeg atoma snage, da pružim maksimum, da dam sve od sebe kako bi se umešala u borbu za medalje, jer medalju na šampionatu Evrope, u paklenoj konkurenciji niko ne može da obeća. Za Olimpijske igre važi isto što sam rekla i za Evropsko prvenstvo. Uspela sam da se izborim za mesto među 50 najboljih na WKF listi u svojoj kategoriji, boriću se na završnom kvalifikacionom turniru koji će biti organizovan u Parizu. Iluzorno je trošiti reči koliko bih volela da osvojim medalju na Evropskom prvenstvu i vizu za Olimpijske igre, ali u ovom trenutku jedino što mogu da obećam je borba do poslednjih atoma snage. Zlatna medalja sa šampionata Balkana je svakako donela veliku dozu samopouzdanja pred izuzetno velika iskušenja koja slede“.

Uskoro se očekuje spisak putnika za Evropsko prvenstvo u Bakuu, a kristalno je jasno da će Crna Gora imati veliki broj aduta, kako u konkurenciji kataša, tako i u konkurenciji boraca. Cilj je osvajanje medalja, a ljubitelji sporta i karatea se nadaju da će ih biti više od jedne…..