Otkazane evropske kvalifikacije u streljaštvu za OI

Podeli:
Streljački savez Srbije

Kao što je bilo i očekivano nakon odlaganja Olimpijskih igara, odložene su i evropske klvalifikacije u streljaštvu.

U petak je potvrđeno da su evropske kvalifikacije za Olimpijske igre u streljaštvu odložene. Novi termin biće određen kada Međunarodni olimpijski komitet odredi novi termin održavanja Igara.

Evropske kvalifikacije su poslednji turnir na kome će se deliti kvote za OI. Na Igrama u Tokiju učestvovaće 360 strelaca, a za sada je podeljeno 300 kvota.

Na Evropskom kvalifikacionom turniru na raspolaganju će biti 16 olimpijskih viza. U četiri discipline biće podeljene po dve kvote (vazdušna puška muškarci i žene, gadjanje glinenih golubova – skit, muškarci i žene), a u ostalim disciplinama po jedna.

Ostale olimpijske vize biće dodeljene na osnovu svetskih rang lista (po jedna u svakoj disciplini) i na osnovu odluke komisije MOK o specijalnim pozivnicama.

Kvote za srpsko streljaštvo za sada je izborilo šestoro strelaca: Zorana Arunović, Damir Mikec, Jasmina Milovanović (svi pištolj), Milutin Stefanović, Sanja Vukašinović i Andrea Arsović (puška).

Sem olimpijskih kvalifikacija, otkazano je i Evropsko prvenstvo u gadjanju glinenih golubova, koje je u francuskom gradu Šateru trebalo da bude održano od 6. do 20. maja.