"Ne pobeđujem kao ranije, sada se zabavljam"

Alex Pantling/Getty Images

Legenda svetskog snukera Roni O’Saliven rekao je da se ne kaje zbog toga što je ove sezone radio mnogo pogrešnih stvari.

Petostruki svetski šampion je na početku ove sezone osvojio Masters u Šangaju, ali i pre prekida sezone zbog pandemije virusa korona, nije uspeo da „overi“ titulu. Štaviše, sa prvog mesta na svetskoj rang listi pao je na šesto.

Ipak, 44-godišnjak je istakao da sada više uživa u igri iako joj nije posvećen kao ranije.

Ove godine sam radio sve ono što nisam smeo. Nisam trenirao, nisam igrao dovoljan broj turnira, ali sada kada se osvrnem, ne žalim zbog toga. Ponekad morate da se suočite sa onim za šta svi misle da je najgori mogući ishod, da biste videli da li je zaista tako loše ili ne“, rekao je O’Saliven i dodao:

Zapravo, ove sezone sam uživao više nego prošle. Prošle godine sam osvojio svaki turnir na kom sam igrao, ali sada mi je zabavnije. Jednostavno, srećan sam. Shvatio sam da se ne radi samo o pobedama ili materijalnoj dobiti“.

Svetski kup u snukeru bio je planiran za 18. april, a finale je trebalo da se odigra 4. maja. Ipak, zbog pandemije virusa korona, organizatori su rešili da ga odlože, a titulu brani Džad Tramp.

Svetski kup je poslednji, 17. u nizu rangirni turnir u sezoni. Već 43 godine održava se u Šefildu, a organizatori još uvek nisu saopštili novi datum odigravanja.