Bajls priznala da je plakala zbog otkazivanja Igara

Getty Images/Arturo Holmes

Američka gimnastičarka Simon Bajls, četverostruka olimpijska pobednica, priznala je da je „plakala” kada je saznala da su OI u Tokiju odložene za 2021., čime su dovedeni u pitanje njeni planovi o povlačenju.

Dodala je i to, da će „psihički” teško podneti pripreme za Igre 2021.

Kada sam saznala za odlaganje, najpre nisam znala šta da pomislim. Sela sam i zaplakala. U tom trenutku je bilo teško, ali biće bolje”, objasnila je 23-godišnja gimnastičarka u izjavi za NBC.

Povezano

Bajls smatra da je takva odluka o odlaganju zapravo dobra, kako bi se uverili da su svi u Americi i svetu dobro, ali je teško za prihvatiti, jer je ona najavila da će se nakon OI u Tokiju 2020. penzionisati. Jednogodišnje odlaganje znači i to, da pred njom sada stoji još jedna godina takmičenja i teških treninga.

Fizički ne sumnjam da će moji treneri znati da me dovedu u formu za OI 2021., ali sada mislim da će ta još jedna godina imati uticaja na mene, kao i na većinu sportista”, dodala je Bajls.

Ona je prošle godine na svetskom prvenstvu u Štutgartu postala gimnastičarka sa najviše medalja u istoriji na svetskom nivou (gimnastičari i gimnastičarke) sa ukupno osvojenih 25 medalja (19 zlatnih, tri srebrna i tri bronzana).

Na OI u Rio de Žaneiru 2016., jedinim na kojima je učestvovala, osvojila je zlato u pojedinačnoj konkurenciji i ekipno, na parteru i konju s hvataljkama, te bronzu na gredi.

Odložene OI u Tokiju održaće se sledeće godine, od 23. jula do 8. avgusta.