"Roni je rekao da neće više, svi su bili šokirani"

George Wood, Getty Images Sport

Roni O’Saliven je najveća medijska zvezda u istoriji snukera, a ovaj fantastični sportista često je tokom karijere ulazio u bizarne situacije. Bivši igrač Nil Fulds prisetio se u razgovoru za Jurosport jednog čudnog trenutka kada je “Raketa” predala meč protiv velikog rivala Stivena Hendrija.

Situacija se odigrala na Šampionatu Ujedinjenog kraljevstva 2006. godine, a Hendri je u tom trenutku vodio 4:1 u frejmovima, a igralo se na devet osvojenih frejmova.

Povezano

Dešavalo se i pre toga da se Roniju jednostavno ne igra – tada bi jednostavno odrađivao svoje poteze. Prtiv Hendrija je igrao veoma loše tom prilikom. Bilo je to u periodu kada bi često praktično ‘bacio peškir’. Sada je to uradio bukvalno. Sećam se izraza na sudijinom licu, nije mogao da veruje da Roni ne želi da nastavi. Publika je takođe bila zbunjena. Stiven Hendri kao da je pomislio: ‘Ovo nije bilo u scenariju.’ Iskreno, u to vreme sam bio malo zabrinut za njega, ali posle se vratio u velikom stilu”, izjavio je Nil Fulds.

O’Saliven je kažnjen sa 20,800 funti, a posle toga je počeo da radi i sa sportskim psihologom Stivom Pitersom, koji mu je mnogo pomogao u ovom pogledu.

Igrač iz Zapadnog Midlenda je u karijeri zaradio više od 11 miliona funti, a ubedljivo je najbolji u istoriji snukera po broju trocifrenih brejkova – imao ih je ukupno 1.045 do sada.