Legende se slažu: Roni na vrhuncu bolji od Trampa

Linnea Rheborg, Getty Images Sport

Fantastične partije Džada Trampa poslednjih godina oduševile su svet snukera, ali su dvojica velikana tog sporta uverena da je Roni O’Saliven na svom vrhuncu i dalje bolji igrač od 30-godišnjaka iz Bristola.

Mnogi smatraju da je O’Saliven najbolji igrač snukera u istoriji, ali se predviđa da bi mladi Tramp mogao da ga prevaziđe u narednim decenijama.

Povezano

O tome ko je najmoćniji kada je u najboljoj formi razgovarale su dve ikone sporta – Škotlanđanin Stiven Hendri i Englez Stiv Dejvis.

Džad je mentalno veoma snažan, a poboljšao je način na koji vodi svoje mečeve. Kada bi obojica bili na svom maksimumu, ja bih ipak Roniju dao malu prednost”, izjavio je jedini čovek koji je Svetsko prvenstvo osvajao sedam puta – Stiven Hendri.

Kada je Roni na svom vrhuncu, on uvek pobeđuje. Jedini koji je mogao da se suprotstavi Roniju kadaje on vladao bio je Džon Higins. On je imao potrebnu igru za ‘Raketu’. Da moram da igram protiv njih dvojice sada, mrzeo bi ih, ali sada mogu da uživam u njihovom neverovatnim partijama. Kada sam bio na vrhuncu, mislio sam da niko neće biti bolji od mene, ali stvari su se promenile. I ti si, Stivene, bio fantastičan u svoje vreme”, rekao je šestostruki osvajač Svetskog šampionata Stiv Dejvis.

O’Saliven je u karijeri osvojio 36 turnira, a neprikosnoveni je rekorder sa čak 1.045 trocifrenih brejkova u karijeri. Tramp za sada ima 17 pobeda na rangirnim turnirima i od avgusta 2019. godine je prvi igrač sveta.

Može li Tramp da prevaziđe Ronija do kraja karijere?